A DVTK három mérkőzése veretlen, az MTK vendégeként 1-1-et játszott, majd 5-3 győzte le a DVSC, legutóbb pedig a KTE ellen végzett gólnélküli döntetlenre.

- Meg akartuk nyerni a Kecskemét elleni mérkőzést, így a döntetlen feltétlenül azt jelenti, hogy elveszítettünk két pontot - szögezte le Vladimir Radenković. - A játék képe alapján viszont azt mondom, megérdemelten vitt el a védelmét rendkívül jól megszervező ellenfelünk egy pontot. Számomra igazán nem az a fájó, hogy nem lőttünk gólt, hanem az, hogy nem is alakítottunk ki sok helyzetet. Ám ha valami pozitívumot keresünk, akkor azt tudom kiemelni, hogy hosszú idő után ismét kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Amennyiben a jövőben igazán eredményesek akarunk lenni, akkor nem szabad ilyen sok gólt kapni, támadásban pedig képesnek kell lenni a kecskemétihez hasonló, mélyen védekező csapat védelmét is megbontani.

Hullámzó a DVTK góllövő formája, mert két egymást követő héten öt gólt szerzett a DVSC ellen, majd a KTE ellen gólképtelen maradt.

- Az biztos, hogy jobban örülnék ha Újpesten is ötöt lőnénk, és abban is biztos vagyok, hogy az 5-3-as mérkőzés tetszene a szurkolóknak, de edzői szemmel inkább egy kiegyensúlyozottabb mérkőzést kívánok. A Debrecen ellen néha csak történtek a dolgok, vitt előre a lendület. Éppen ezért azt mondom, a Paks ellen sokkal jobban az ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, de igaz ez a Puskás Akadémia elleni döntetlenre vagy a Fehérvár és a Mezőkövesd elleni győzelemre - idézte fel a diósgyőri tavaszt.

A múlt heti mérkőzés hajrájában két diósgyőri akadémistát is a pályára küldött Vladimir Radenković, ráadásul Fekete Vince után Ferencsik Bálint ezúttal debütált az élvonalban és az első csapatban.

- Akár vezetőedzőként, akár másodedzőként egész eddigi pályafutásom során annak voltam a híve, hogy aki a klub saját akadémiájáról érkezik, az kapja meg az esélyt, amennyiben megfelelő módon fejlődik - osztotta meg. - És ez egyúttal egy üzenet a többi akadémistának, hogy eddzenek még keményebben, mert figyelünk rájuk, és ha készen állnak, akkor nekik is esélyük lesz megragadni a lehetőséget.

Az Újpest a tabella 10. helyén áll, hat pont az előnye a már kieső helyen álló Kisvárda, és négy pont a hátránya a 9. KTE mögött.

- Furcsa helyzetben van az Újpest, mert a csapat a bennmaradásért küzd, a klub a tulajdonosváltást követően viszont ígéretes jövő előtt áll. De nekünk függetleníteni kell magunkat az ellenféltől, hiszen győzni utazunk Újpestre - tette hozzá a szerb vezetőedző.

A KTE ellen Bitok Stephen megkapta ötödik sárga lapját, emiatt nem léphet pályára az Újpest ellen, ahonnan a hazai balhátvéd, Tamás Krisztián szintén eltiltás miatt hiányzik.

- Egy helyen eltiltás miatt biztosan változni fog a legutóbbi kezdőcsapat ezen a hétvégén - bólintott a vezetőedző. - A hátralévő három mérkőzésen szeretnék lehetőséget adni olyan játékosoknak, akik különböző okok miatt mostanában kevesebb időt töltöttek a pályán, mert tisztán szeretném látni, hogy a jövőben kikre számíthatok. Illetve szeretném azt is látni, hogy ki milyen felállásban, esetleg kivel párban képes a legjobb teljesítményre. A bennmaradás kiharcolása után lehetőségünk nyílik többet foglalkozni a jövővel, hiszen a következő idényben még jobb eredményt szeretnénk elérni - mondta végezetül Vladimir Radenković.